Wonen & zorg
Algemeen
Het WZC Ter Linden werd officieel erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid onder het nummer PE 1317.
Woonzorgcentrum Ter Linden biedt, naar aanleiding van onze nieuwbouw, plaats aan 81 residenten, waarvan 50 bewoners in RVT onder het nummer VZB 2244 en 10 bewoners in kortverblijf.
Visie
In een aangepast woon- en leefklimaat vertoeven bewoners, die omwille van hun psychische en fysische toestand beperkt zijn in hun zelfredzaamheid, in permanente nabijheid van een leefgroepbegeleidster, die ook aandacht heeft voor de vragen en de wensen van familieleden en/of personen uit de directe omgeving van de bewoner.
Ons woonzorgcentrum staat open voor alle personen die nood hebben aan een definitieve opname of een opname in het centrum voor kortverblijf, ongeacht hun herkomst en hun ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging. Er wordt prioriteit gegeven aan zwaar zorgbehoevenden uit de regio.
Onze missie is om aan onze residenten – valide, zorgbehoevende en ouderen met het dementiesyndroom- een maximaal geïndividualiseerd verblijf in het woonzorgcentrum en de hoogst mogelijke kwalitatieve opvang aan te bieden met aandacht en respect voor iedere persoon en dit aan een haalbare prijs.
Iedere bewoner uniek is. Met inspraak van de bewoner en in samenwerking met ons multidisciplinair team, bieden wij zorg op maat aan. In dit proces is er ook een bijzondere plaats voor familie weggelegd.
Deskundige begeleiding
De ideologie van leefgroepwerking steunt op een positief mensbeeld. Een visie waarbij de “mens in zijn totaliteit” bejegend wordt: stimuleren van de capaciteiten van de bewoner, de mogelijkheden van de bewoner optimaliseren en de beperkingen respecteren.
Huisarts
De vrije keuze van geneesheer door de bewoner is gewaarborgd. Bij gebrek aan een eigen huisarts kan beroep gedaan worden op de geneesheercoördinator van het woonzorgcentrum of een andere huisarts naar keuze.
Ziekenhuisopname
Als een bewoner medisch specialistische zorgen nodig heeft, wordt de bewoner naar het ziekenhuis van zijn/haar keuze overgebracht, in samenspraak met de huisarts.
Bij afwezigheid, langer dan 24 uur, door ziekenhuisopname zal vanaf de daaropvolgende de door hem, niet-gebruikte diensten en leveringen, in mindering gebracht worden op de factuur en dit met een dagbedrag dat minstens 10% van de laagste dagprijs in het woonzorgcentrum bedraagt, exclusief de kortingen die op de dagprijs toegepast worden.
De terugbetaling van de korting voor niet-gebruikte diensten en leveringen gaat in vanaf de eerste volle dag dat een bewoner afwezig is.
Bij een definitief verblijf wordt de kamerhuur van 1 maand op voorhand betaald. Bij facturatie worden de kosten van de lopende maand aangerekend en de kamerhuur van de daaropvolgende maand.
Een bewoner die palliatieve zorgen nodig heeft, dient niet noodzakelijkerwijze overgebracht te worden naar een ziekenhuis.